سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اتاق های بازرگانی و کارکردهای جهانی

اتاق های بازرگانی و عملکردهای جهانی

* علیرضا عباسی

      به زودی ششمین دوره انتخابات هیات های نمایندگی اتاق های بازرگانی و صنایع ومعادن کشور در روز چهارشنبه دوم اسفند ماه سال جاری برگزار خواهد شد. تجار ،صنعت گران و معدنکاران عزیز به عنوان یکی از باهوش ترین ، ریسک پذیر ترین ، خلاق ترین ، بادرایت ترین و کار آفرین ترین اقشار اجتماعی و صنفی ایران تلاش خواهند کرد تا ازبین کاندیداهای نامزد این دوره بهترین ها و شایسته ترین ها را با شاخص هایی مانند ابتکار عمل ،تجربه و هوشمندی ،شجاعت در پیگری مطالبات ،قدرت تاثیر گذاری بر رفتار دولت ،آشنا به علوم وفنون و مفاهیم مدرن بازرگانی و دارای انگیزه  و دانش  و به دور از باند بازی و انحصار طلبی انتخاب نمایند.معمولا قشر تجار و صنعتگران تصمیماتشان منطقی و مبتنی بر اصل حفظ منافع کوتاه مدت وبلند مدت وبدور از از تنش ، چالش و با حفظ آرامش و ثبات بازار اتخاذ میگردد.

تجار وصنعتگران در طول تاریخ یکی از اصیل ترین و تاثیرگذار ترین صنوف و گروههای اجتماعی در پیشرفت اقتصادی و رشد فرهنگی و اجتماعی  جامعه ایران بوده اند. حتی ریشه بسیاری ازتحولات سیاسی و تاریخ معاصر ایران را می توان در رفتار های سیاسی این قشر جستجو کرد.خاصیت شغلی افراد شاغل در صنف تجار حاکی از محوریت اصالت نفع با حفظ اعتبار می باشد.

در واقع ضرورت کار این صنف از یکسو وخصوصیات حرفه ای و فردی مورد نیاز برای ورود به این صنف  و ارتباط مستقیم فعالیت آنها با مردم از سوی دیگر نقش و جایگاه اجتماعی خاصی به این گرو ه از افراد بخشیده است .صنعتگران که کالایی را با خلاقیت ،ابتکار و برنامه ریزی تولید می کنند و درآن مواردی مانند سلامت مصرف کننده ،استاندارد تولید ، بسته بندی مناسب ، قیمت مناسب ، خدمات پس ازفروش و احترام به مصرف کننده را رعایت می نمایند با جلب رضایت مشتریان کم کم از پایگاه اقتصادی و اجتماعی خاصی در جامعه برخوردار می شوند .همچنین بازرگانانی که کالایی را خرید وفروش می نمایند ،کالایی را صادر می کنند و یا کالای با کیفیتی را برا ی رفع نیاز مردم جامعه وارد می کنند، در واقع نیازدارند تا رضایت خریدارن را از لحاظ کیفیت کالا و قیمت مناسب آن فراهم نمایند، از اینرو تعامل بازرگانان با بازارهای داخلی و بازارهای بین المللی وحضور در بازار مصرف کالا و خدمات موجب ایجاد احترام اجتماعی آنها می شود.همچنین تجار و صنعتگران همواره با صفاتی مانند نیکوکاری ، کمک به همنوع، بخشندگی و وفای به عهد ، اعتباری مضاعف می یابند.

دولتها نیز که برای بقا و دوام خویش نیاز مند حمایت و رضایت مردم اند این صنف را یکی ازاصلی ترین تامین کنندگان کالاهای مصرفی و نیازهای اقتصادی مردم می دانند از این رو همواه تلاش نموده اند با ایجاد فضای رشد وگسترش تجارت و تولید از این گروه حمایت نمایند و بدینگونه هم از درگیری دولت در نظام تولید و توزیع جلوگیری کنند و هم موجبات تامین  نیازهای مردم و جلب رضایت آنها را فراهم نمایند. از سوی دیگرطبقه بازرگانان و صنعت گران به دلیل مقبولیت عمومی و برخورداری ازپایگاه اقتصادی بسیار قوی همواره درجریان قدرت و رفتارهای سیاسی دولت تاثیر گذاشته اند و با ایجاد مجامع صنفی و لابی های تجاری تلاش نموده اند تا فضای بهتر و امن تری را برای کسب و کار خویش مهیا نمایند. 

یکی از این مجامع صنفی که در قالب یک تشکل سازمان یافته و منسجم در تمامی کشورها فعال است و به سازماندهی  تصمیمات و برنامه های تجار و صنعتگران می پردازد  اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن است که به دلیل جهانی بودن و فراگیر بودن از استانداردهای جهانی منحصر به فردی برخوردارند و در اینجاسعی شده است تا قسمتی از اهداف و برنامه های اتاق های بازرگانی دربرخی کشورهای پیشرفته و در حال توسعه ذکرشود:

1.   رایزنی با بخش دولتی وقانون گذاری در خصوص ایجاد فضای لازم برای توسعه فعالیت و حفظ منافع اعضاء و مشاور بخش دولتی و حکومتی در بخش اقتصادی و سیاست خارجی.

2.      توانمندسازی وآموزش اعضا به منظور حضور در مجامع و بازارهای بین المللی .

3.   رایزنی و مذاکره با دولتهای خارجی و اتاق های بازرگانی بین المللی در جهت عقد قرارداها و تفاهم نامه  دوجانبه و رفع موانع تعرفه ای و غیر تعرفه ای تجارت

4.      مشاوره و راهنمایی وحل و فصل مسائل و مشکلات اقتصادی ، حقوقی و مالی اعضای اتاق.

5.   کمک به تامین مالی داخلی و بین المللی واحدها و بنگاههای اقتصادی عضو اتاق وحمایت ازطرحهای کارآفرینانه و جذب سرمایه گذاری های داخلی وخارجی.

6.      ارائه لوایح و پیشنهادات تاثیر گذار به دولت و مجلس برای مهیا نمودن فضای بهتر رشد و توسعه.

7.      اطلاع رسانی و ابلاغ به روز ترین آمارو قوانین و مقررات بخش تولید و بازرگانی به اعضاء.

8.      ایجاد امکان انتقال تجارب تجار و صنعتگران قدیمی و باتجربه به کارآفرینان و بازرگانان جوان.

9.   کمک به توسعه فعالیتهای بازرگانی از طریق گسترش و هدایت جریان بازاریابی مانند سایتهای تجاری و بازاریابی الکترونیکی ، سمینارها و همایش بین المللی ،برگزاری وشرکت در نمایشگاههای بین المللی داخلی و خارجی و تورهای بازرگانی.

10. ثبت نام و صدور شناسنامه ورود اعضاء به حیطه فعالیت های اقتصادی (کارت بازرگانی) و صدور و تایید مدارک بازرگانی و گمرکی و اخذ ویزاهای تجاری.

موارد بالا مهمترین اهداف و وظایف اتاق های بازرگانی در سراسر دنیا هستند. از اینرو همانطور که به روشنی مشخص است اتاق های بازرگانی به عنوان تشکل ها و انجمن های صنفی طبقه بازرگانان و صنعتگران ، از تاثیر گذاری فوق العاده ای در عرصه اقتصاد یک کشور برخوردارند و اتاق بازرگانی وصنایع ومعادن ایران نیز پس از سالها تلاش و دانش اندوزی و استفاده از تجارب جهانی اتاق های بازرگانی کشورهای پیشرفته و در حال توسعه کم کم به سطح قابل قبولی از عملکرد نزدیک شده است . ولی هنوز تا سطح مطلوب وجایگاه شایسته خود در عرصه اقتصادی کشور فاصله بسیاری دارد. هم اکنون این فرصت برای تک تک اعضاء فراهم شده است تا در دوره جدید انتخابات با انتخاب ترکیبی مناسب از افراد قدیمی و با تجربه و حضور نیروهای تحصیلکرده، خوش فکر ، مبتکر و جوان ، اتاق بهتر و تاثیر گذارتری را بنا نهند و با افزایش توقعات و انتظارات خود از اتاق های بازرگانی ، مطالبات بیشتری را از اصلی ترین تشکل و سازمان بخش خصوصی و مهمترین مرجع حفظ منافع    اعضاء ، طلب نمایند. به امید حضور پررنگ و هوشمندانه بازرگانان ، صنعتگران و معدنکاران  توانا ، معتبر ،کارآفرین و دلسوز کشور در انتخابات ششمین دورة اتاق بازرگانی در دوم  اسفندماه  1385

"همه با هم کار برای توسعه تولید و تجارت ایران "

 

با احترام و آرزوی سلامت در زندگی و موفقیت هرچه بیشتر در عرصه های اقتصادی و کسب وکار

علیرضا عباسی

کاندیدای مستقل بخش بازرگانی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران